Klantenservice

Openingstijden

Maandag 08:30 - 17:00
Dinsdag 08:30 - 17:00
Woensdag 08:30 - 17:00
Donderdag 08:30 - 17:00
Vrijdag 08:30 - 15:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Terug naar blog
Woningfotografie

Interview: Maak kennis met Robin, Quality Officer bij Zibber.

Laura Steenmetz

| Op 13-03-2019

| 2 min

Vandaag maken jullie kennis met een van onze Zibberianen op het kantoor in Eindhoven: Robin Hartman. In het interview stellen wij Robin een aantal kritische, maar ook fun-vragen over zichzelf, het werken bij Zibber en hoe hij de functie als Quality Officer bekleedt.

Welkom Robin! Leuk dat je mee wil doen aan dit interview. Kan je ons iets over jezelf vertellen? 
Mijn naam is Robin. Ik kom uit Den Bosch (Nederland), woon samen met mijn vriendin en ik ben 31 jaar. Op dit moment ben ik werkzaam bij Zibber als Quality Officer. Drie jaar geleden begon mijn carrière bij Zibber, als woningfotograaf.

Quality Officer Zibber

Hoe ben je bij Zibber terecht gekomen?
Via een woningfotograaf die toendertijd het huis van mijn ouders heeft gefotografeerd voor verkoop. Fotografie veranderde van een uit de hand gelopen hobby in mijn werk.

Je zegt dat fotografie een hobby van je was. Met welke soort fotografie was je toen bekend?
Ik deed aan Urbex fotografie. Dat komt van Urban Exploring, een jaar of tien geleden was dit ontzettend populair. Je gaat op zoek naar verlaten panden, industriële gebouwen, kerken en kloosters. Ik kom oorspronkelijk uit de horeca, dus uiteindelijk heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt, en omgekeerd is koken mijn hobby geworden.

Woningfotografie Zibber keuken

Woningfotografie Zibber leefkeuken
*Beelden uit het portfoliomateriaal van Robin in zijn tijd als woningfotograaf bij Zibber.

Wat wilde je vroeger graag worden?
Ik wilde vroeger graag chefkok worden. Ik stond in de keuken bij mijn opa toen het allemaal begon, die was vroeger zelf ook kok. Je had toendertijd Cas Spijkers als bekende tv-chef kok, naar hem keek ik op. Uiteindelijk heb ik later in enkele exclusieve restaurants mogen werken en zelfs meerdere malen samen met Cas Spijkers zelf. Toch wist ik op mijn 21ste dat ik niet heel mijn leven in de keuken wilde blijven werken.

Hoe ben je in de functie als Quality Officer gerold?
Op dit moment heb ik een overkoepelende functie als Quality Officer. Ik bewaak de kwaliteit van onze foto’s voor de vestiging in Nederland en België. Ik denk dat het al vanuit de horeca komt, dat ik altijd wil leren en beter wil worden. Doorgaan en niet stil blijven staan. Mijn fotografie werd door makelaars goed beoordeeld en op die manier kwam het inwerken van nieuwe fotografen bij mij terecht. Naarmate Zibber is gegroeid kwam er ook daadwerkelijk behoefte aan een Quality Officer om de consistentie van alle opdrachten die wij doen te beoordelen. De kwaliteit moet bewaakt worden. Bij het inwerken merk je verschillen tussen wat fotografen al kunnen en nog moeten leren, dit wilde ik graag op mij nemen. Deze rol was nieuw, dus ik kon hier zelf invulling aangeven.

Toen ik bij Zibber aan de slag ging, was ik de 22ste fotograaf die startte. Zibber is in de loop van de jaren aanzienlijk gegroeid, want inmiddels zijn bestaat de club uit 56 woningfotografen verspreid over Nederland en België. Zonder deze functie is consistentie van de kwaliteit moeilijk te beheren en te peilen.

Hoe begint je werkdag, wat doe je als allereerste?
Als mijn werkdag begint, begin ik als eerste met het controleren van nieuwe fotografen. Daarbij kijk ik of de woning foto’s die zij genomen hebben goed zijn en voldoen aan onze eisen. Vervolgens maak ik een lijst met punten om ze daarop een goede feedback te kunnen geven. Daarnaast check ik iedere week diverse fotografen die al langer in dienst zijn, op dezelfde manier. Ik vind het belangrijk dat fotografen niet alleen opbouwende kritiek krijgen, maar dat ze ook op hun tijd een complimentje krijgen. Je richt je altijd heel snel op de zaken die beter kunnen, terwijl er ook heel erg veel - bijna vanzelfsprekend - goed gaat.

Hoe ziet een werkweek voor jou er verder uit?
Verder loop ik in een week met één of twee fotografen mee, om te kijken ‘hoe is het op de werkvloer’. Dit  verschilt natuurlijk per regio en land. Er zijn woningfotografen die de beste foto’s maken, maar er daardoor langer over doen. Dan is het aan mij om te kijken hoe kunnen we dit samen aanpakken; ligt het aan het materiaal of aan de techniek waarop de foto’s worden genomen? Het fijnste is als de feedback meteen in de praktijk kan worden toegepast.  


''Het effect van de woning foto's die wij maken is maar tijdelijk, in deze huizenmarkt.
Maar het levert wel resultaat op voor de toekomst.''

Hoe zouden jouw collega’s jou omschrijven, denk je?
Ik denk: enthousiast, aanwezig en van tijd tot tijd ook koppig. Mijn collega’s vinden mij collegiaal en een aanpakker. Ik sta eigenlijk vrijwel altijd open om mee te denken over zaken. ‘Nee’ zeggen vind ik niet altijd makkelijk. Dat is tegelijkertijd ook mijn valkuil.

Met wie van Zibber zou je een dagje willen ruilen en waarom?
Als ik een dagje met een Zibberiaan zou kunnen ruilen, dan zou dat met een inmeter zijn. Mits ik alle kennis dan ook voor dat dagje krijg. Ik heb natuurlijk tijdens mijn functie als fotograaf veel opdrachten met inmeters gedaan en om dan het complete proces binnen Zibber te begrijpen - ondanks dat ik wel weet wat een inmeter doet - lijkt me dat wel heel leuk. Dan heb je als het ware ieder facet van de basis in handen. Ik denk dat het werk van een inmeter toch een beetje op de tweede plaats komt bij een woning; ‘’Oh ja, en er hoort ook nog een plattegrond bij.’’ Terwijl deze natuurlijk heel veel waarde heeft voor een woning.

Quality Officer Zibber Big Green Egg Flavour

Niet veel mensen weten van mij dat ik …
… regelmatig kookworkshops geef en ieder jaar op een groot BBQ-event demo’s verzorg; Big Green Egg Flavour.

Wat is jouw leukste herinnering aan Zibber, tot nu toe?
Mijn leukste herinnering tot nu toe is het personeelsuitje naar Engeland; Newcastle. Dat was een hele leuke ervaring. Vier dagen op pad met het Zibber-team was echt een feestje.

Waarom ben jij zo goed in je werk?
Ik ben behoorlijk perfectionistisch. Ik wil overal het uiterste uit halen en overweeg daarom ook altijd meerdere opties, zodat ik voor mezelf weet dat ik de beste optie heb gekozen.

Ja, want jij zorgt er ook voor dat alle fotografen met de juiste materialen werken, toch? Dus als er een nieuw product op de markt komt, moet jij in overweging nemen of alle fotografen daarmee gaan werken, bijvoorbeeld?
Ja, dat klopt. Ik bewaak enerzijds de kwaliteit, maar anderzijds zoek ik ook naar nieuwe of andere opties voor bijvoorbeeld een videocamera, een fotocamera, camera lenzen en fotobewerking. Op die manier leveren we kwaliteit en zijn we vooruitstrevend.

Wat doe je in je werkzaamheden niet graag? En hoe pak je dit aan?
Wat ik niet zo graag doe is het geven van kritische feedback. Iets moet duidelijk zijn, maar ik wil het wel op een goede manier overbrengen, zodat het opbouwend is. Ik noem dan graag zowel een positief punt als een verbeterpunt. Ik laat me dan ook niet snel van mijn stuk brengen. Alles wat met vastgoedfotografie te maken heeft, durf ik te beoordelen. Het maakt voor mij geen verschil of ik iemand moet beoordelen die al vijf jaar bij ons werkt, of nog maar twee maanden aan boord is. Ieder heeft zijn eigen stijl van fotografie en de stijl van Zibber ken ik inmiddels door-en-door.

Tot slot: beschrijf Zibber voor jou in drie woorden.
Voor mij is Zibber:
- Betrouwbaar
- Flexibel
- Kwalitatief

Meer weten over Zibber woningfotografie? Bekijk dan deze pagina

Zibber Jobs

Ben je zelfs zo enthousiast geworden dat je bij Zibber aan de slag zou willen? Bekijk dan onze vacatures en neem contact met ons op.

Join our team

Ontvang de nieuwste blogs in je mailbox

*

Je schrijft je in voor blog updates en Zibber mag deze updates sturen per e-mail. Meer informatie over uitschrijven, hoe wij omgaan met privacy en hoe wij jouw privacy beschermen, lees je in onze privacyverklaring.

Laura Steenmetz

Ik ben Content Marketeer bij Zibber en zorg ervoor dat handige, interessante en educatieve informatie voor woningmakelaars naar buiten wordt gebracht. Storytelling met Serious Impact via onze website, blogartikelen en social media kanalen. Blijf op de hoogte van alle ins en outs in de vastgoed en makelaardij branche met de Zibber Blog.

Gerelateerde blogs

WoningfotografieLeestijd 2 min
Hoogtefotografie: vastgoed beter verkopen, op hoog niveau.

Zibber organiseert hoogtefotografie met een fotomast tot wel 8 meter hoog. Je huis én de omgeving komen...

Laura Steenmetz

Op 13-03-2019

WoningfotografieLeestijd 2 min
Tips om jouw woningaanbod te promoten op Facebook & Instagram.

Tijdens het Boost With Facebook Event afgelopen week, hebben we een hoop social media tips opgedaan....

Laura Steenmetz

Op 13-03-2019

WoningfotografieLeestijd 2 min
Interview: Fotografe Shana aan het woord.

Dat Shana haar beroep met veel passie en plezier uitoefent, wordt al snel duidelijk in dit interview....

Laura Steenmetz

Op 13-03-2019