Klantenservice

Openingstijden

Maandag 08:30 - 17:00
Dinsdag 08:30 - 17:00
Woensdag 08:30 - 17:00
Donderdag 08:30 - 17:00
Vrijdag 08:30 - 15:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Terug naar blog
Woningfotografie

Gouden tip voor makelaars: #social media video.

Laura Steenmetz

| Op 08-02-2019

| 2 min

De impact die social media op ons dagelijkse leven heeft, hoeven we niet meer uit te leggen. Wat veel interessanter is: hoe social media zich ontwikkelt en hoe je het op een goede manier implementeert in het bedrijfsleven. Video’s worden populairder dan ooit. Hoe kan je hier als makelaar in mee gaan?

Allereerst is social media een hele goede manier om het bereik van je boodschap significant te vergroten. Op een vrijwel eenvoudige manier kan je veel potentiële klanten bereiken, mits je hier goed mee omgaat. Facebook en Instagram zijn online platformen waar je zowel privé als zakelijk niet meer omheen kan. Ook LinkedIn wordt een steeds groter communicatie platform om zakelijke aspecten met elkaar te delen.

LET’S GET SOCIAL!

Hoe zorg je er als makelaar voor dat je mee kunt in het geweld van de online marketingwereld? Welke opties zijn ook echt relevant om in het vastgoed en de immowereld toe te passen? In dit blogartikel hebben we een aantal gouden tips.

Video, video en nog meer video. Deze manier van content is in de afgelopen jaren toegenomen en zal alleen nog maar meer groeien. Video’s kijken lekker makkelijk en kunnen binnen twee seconden al iemands aandacht trekken. Door het gebruik van Auto-Play op social media, begint een video meteen met afspelen zodra deze in beeld komt. Er hoeft dus niet meer op een Play-button gedrukt te worden. Je herkent het vast wel wanneer je door je eigen Facebook overzicht scrolt. 

Hieronder een aantal tips waarmee je rekening dient te houden:

1. Waar moet een goede video aan voldoen?
Voor je een video gaat maken, moet je je goed bedenken voor wie je de video maakt. Het heeft geen zin om te proberen iets onder de aandacht te krijgen bij jouw doelgroep, via een platform waar jouw doelgroep geen gebruik van maakt. Wie wil je bereiken en hoe ga je dit doen? Een goede video voldoet aan onderstaande punten:

  • Een video tussen de 30 en 60 seconden doet het het beste bij de kijker.

  • Een video zonder geluid is als een café zonder bier. Muziek en ondertiteling tillen je video naar een hoger level. Zorg er echter wel voor dat het geluid niet nodig is om de video te begrijpen. Je wilt dat de kijker het ook begrijpt, wanneer het volume uit staat.

  • Zorg ervoor dat je het juiste formaat gebruikt per online platform. Fullscreen video's zijn het beste.

  • Denk mobile minded! Bijna alle content die wij voor onze neus krijgen, bekijken we eerst via onze smartphone.

2. Social Media Video op Facebook, Instagram en -stories.
Nogmaals: het is erg belangrijk dat het juiste formaat wordt gebruikt. Het beste zou zijn wanneer je zoveel mogelijk beeld vult. Dit maakt de video meteen een stuk levendiger. Facebook is een platform waar veel interactie plaatsvindt. Mensen laten hier veel sneller een reactie achter dan op Instagram. Instagram is een platform waarbij de focus ligt op het beeld: foto’s en video’s. Het formaat van video’s op de tijdlijn van Facebook en Instagram is veelal landscape (horizontaal). 

Stories zijn realtime verhalen die je 24 uur met je social netwerk kunt delen. Ze zijn immens populair en zijn perfect om in korte tijd veel aandacht te vragen. Stories hebben een portrait formaat, dit betekent een verticale video. Ze worden voornamelijk op een smartphone bekeken, dus zeker voor deze tool geldt: denk mobile minded.

Goed om te weten: een social post op een tijdlijn verdwijnt mogelijk in een grote massa van andere berichten. Je volgers moeten dit bericht maar net in hun algoritme tegenkomen. Een Story staat slechts 24 uur live, maar werkt wel nieuwsgierigheid. Bovendien vraagt het de aandacht vanwege de gekleurde cirkel om de profielfoto. Volgers kunnen gericht een Story bekijken, maar kunnen ook via-via op jouw Story terecht komen. Tipje van de sluier: je kunt een Story opslaan als hoogtepunt, waardoor deze langer dan 24 uur zichtbaar blijft op je eigen pagina. Op die manier kan je met een Story langer de aandacht vragen dan één dag.

Probeer het zelf! Creëer via Buffer.com heel eenvoudig een Story in eigen huisstijl vanaf je pc.

3. Hoe kan je je bereik vergroten op Facebook?
Hoe haal je het maximale resultaat uit je Facebook bedrijfspagina? Je hebt op Facebook betaalde advertenties waarmee je letterlijk bereikbaarheid kunt kopen. Het beste is natuurlijk om ‘organic’ bereik te genereren. Zorg dat je een zo compleet mogelijke Facebook post maakt. Hieronder lees je hoe je dat doet.

  • Voeg een foto of video toe aan de tekst die je op Facebook wilt zetten. Beelden doen het altijd goed en worden zelfs beloond door Facebook.

  • Gebruik een CTA; Call To Action. CTA’s zijn een directe marketingtactiek en een goede manier om respons op je social media post te krijgen.

  • Zorg ervoor dat de vragen die bezoekers onder jouw social media post stellen, snel een antwoord krijgen. Beantwoord de reacties van je volgers op een snelle en vriendelijke manier om je bereik te vergroten en om de social post nog meer waardevol te maken.

  • Plaats met regelmaat iets op je tijdlijn. Op die manier houd je de pagina levendig en zullen je volgers en nog-niet-volgers automatisch vaker met je bedrijf geconfronteerd worden.

  • Link (verbind) eventueel met relevante andere Facebookpagina’s en -gebruikers. Dit komt betrouwbaar over.

  • Zorg er ten slotte altijd voor dat je content authentiek is en blijft. Wees eerlijk en plaats relevante content voor je doelgroep.


''Content is anything,
that adds value to the reader’s life.''

4. Eenvoudig jouw video personaliseren.
We zeggen het hierboven ook al een keer: blijft authentiek. Deel informatie die relevant is en overeenkomt met de werkelijkheid, maar zorg er ook zeker voor dat je herkenbaar ben. Iets persoonlijks en herkenbaars doet het bij klanten altijd goed. Het hoeft niet altijd zo te zijn dat je daarvoor zelf in beeld komt, maar dit mag natuurlijk wel. Een logo of huisstijl kleuren kunnen ook al een vorm van persoonlijkheid en herkenbaarheid zijn.

NEw & IMPROVED: zibber's social media video

Zibber’s Social Media Video is vernieuwd! De oude Social Media Video bestond uit een video die op locatie werd gefilmd. Helaas sloot het eindresultaat niet voldoende aan bij de klantwens. Na een kritische blik is ervoor gekozen om het product te vernieuwen, om zo een hogere kwaliteit te kunnen garanderen. De vernieuwde Social Media Video bestaat uit de best uitgewerkte mediabestanden (woning foto’s), welke als een filmpje aan elkaar gemonteerd worden. Op deze manier tillen wij de vernieuwde Social Media Video naar een hoger niveau. 

Uiteraard is de Social Media Video nog steeds geschikt om op verschillende online platformen te publiceren: Instagram, Facebook, -Stories, etc. De focus ligt op een betere kwaliteit door dynamisch bereik: groter kleur- en lichtbereik.

De potentiële bewoners moeten getriggerd worden door in een video net genoeg te zien, om de woning in het echt te willen bekijken. Laat ze dus proeven van de ambiance, maar laat ruimte over voor het dessert. De Zibber nabewerking zorgt voor een groter wauw-effect.

Bekijk een van de nieuwe voorbeelden hier.

Social Media Video

SHOWTIME

De voordelen van de Social Media Video zijn, zoals al eerder genoemd, meer aandacht door dynamische beelden, een hogere kwaliteit, betere lichtsterkte en het neemt minder tijd in beslag op locatie. Ook is bewezen dat woningen op woningwebsites beter ranken wanneer er een video is toegevoegd aan het woningaanbod. Video’s worden ‘beloond’ door Facebook. Van de 84% van de marketeers die videocontent op Facebook hebben gepubliceerd, bleek het voor maar liefst 85 procent een effectieve strategie te zijn. Zeker het proberen waard dus!

Meer weten over Zibber vastgoedfotografie? Bekijk dan deze pagina.

Zibber Prijslijst

Ben jij geïnteresseerd in wat een Social Media Video voor jouw bedrijf kan doen? Neem gerust contact met ons op. Bekijk hier onze prijslijst.

Download Prijslijst

Ontvang de nieuwste blogs in je mailbox

*

Je schrijft je in voor blog updates en Zibber mag deze updates sturen per e-mail. Meer informatie over uitschrijven, hoe wij omgaan met privacy en hoe wij jouw privacy beschermen, lees je in onze privacyverklaring.

Laura Steenmetz

Ik ben Content Marketeer bij Zibber en zorg ervoor dat handige, interessante en educatieve informatie voor woningmakelaars naar buiten wordt gebracht. Storytelling met Serious Impact via onze website, blogartikelen en social media kanalen. Blijf op de hoogte van alle ins en outs in de vastgoed en makelaardij branche met de Zibber Blog.

Gerelateerde blogs

WoningfotografieLeestijd 2 min
Hoogtefotografie: vastgoed beter verkopen, op hoog niveau.

Zibber organiseert hoogtefotografie met een fotomast tot wel 8 meter hoog. Je huis én de omgeving komen...

Laura Steenmetz

Op 08-02-2019

WoningfotografieLeestijd 2 min
Tips om jouw woningaanbod te promoten op Facebook & Instagram.

Tijdens het Boost With Facebook Event afgelopen week, hebben we een hoop social media tips opgedaan....

Laura Steenmetz

Op 08-02-2019

WoningfotografieLeestijd 2 min
Interview: Fotografe Shana aan het woord.

Dat Shana haar beroep met veel passie en plezier uitoefent, wordt al snel duidelijk in dit interview....

Laura Steenmetz

Op 08-02-2019