Klantenservice

Openingstijden

Maandag 08:30 - 17:00
Dinsdag 08:30 - 17:00
Woensdag 08:30 - 17:00
Donderdag 08:30 - 17:00
Vrijdag 08:30 - 15:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Terug naar blog
Woningfotografie

Vastgoedfotografie: tips & tricks voor het beste resultaat.

Laura Steenmetz

| Op 04-02-2019

| 2 min

Je kunt maar één keer een eerste indruk achterlaten. Dat geldt ook voor woningen. Wij geloven in liefde op het eerste gezicht! Vandaar dat wij er zijn om samen met jou, jouw woning zo mooi mogelijk te presenteren. Ruimtelijkheid is het toverwoord.

Is opgeruimd ook wel écht opgeruimd? Wij willen natuurlijk niemand tegen de schenen schoppen en daarom zullen we samen met de bewoners zorgen voor een optimaal eindresultaat. We voorzien een checklist en vragen de huidige bewoners om hiermee aan de slag te gaan. Proper en opgeruimd zijn relatieve begrippen en daarom is de checklist met ‘tips & tricks voor het beste resultaat’ in het leven geroepen. Welke waardevolle guidelines er in deze checklist staan, vind je hier!

EEN PUINHOOP OF GESTRUCTUREERDE CHAOS?

We kennen allemaal het fenomeen dat je niet altijd door andermans spullen heen kunt kijken. Wat de één gezellige rotzooi vindt, is voor de ander gestructureerde chaos en voor weer een ander een opgeruimd huis. Om het onze woningfotografen zo makkelijk mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat zij kunnen doen waar ze goed in zijn, zullen de huidige bewoners kritisch naar hun eigen woning moeten kijken. Waar zouden de toekomstige bewoners zich aan kunnen storen?


''BETER BLIJVEN KLEVEN OP BEELD''
Onze fotografen denken graag mee hoe het interieur en de ruimtes van een woning beter in beeld kunnen worden gebracht. 

Onze fotografen zijn met één opdracht vaak tussen de 1 en de 3 uur bezig, afhankelijk van de grootte van het pand en de producten die zijn besteld. De gemiddelde tijdsduur is dus 1,5 uur. Het is dan ook niet de bedoeling dat onze fotografen meehelpen opruimen, dan zouden zij daar veel te veel fotografie tijd mee verliezen. Uiteraard zullen onze fotografen op locatie wel meedenken over eventuele kleine veranderingen waardoor het interieur en de ruimtes beter in beeld kunnen worden gebracht.

Verzorgen de vastgoedfotografen van Zibber ook styling?
Onze woningfotografen letten wel op de kleine zaken, zoals een afwasdoekje op het aanrecht of een shampoofles in de badkamer, maar zullen geen complete restyling verzorgen. De fotograaf heeft alle geplande tijd nodig voor de opname van de woning, om geen kwaliteit te verliezen. Mocht je een professionele interieurstylist willen inschakelen, dan loopt dit via je makelaar.

VERLIEFD DOOR RUIMTELIJKHEID

Zoals eerder vermeld speelt voldoende ruimtelijkheid de hoofdrol bij het verkopen van een woning. De potentiële kopers moeten op slag verliefd worden op de mooie ruimtes die de woning biedt. Ruimtelijkheid creëer je door voldoende lichtinval, het weghalen van overbodige spullen, het werken met frisse kleuren en door letterlijk voldoende ruimte te tonen. Hoe meer er van de vloer zichtbaar is, hoe ruimer de kamers ogen. Verwijder daarom ook spullen onder en op kasten, deze vallen vaak heel erg op.

Zijn er ruimtes die standaard niet in beeld worden gebracht?
Onze woning fotografen nemen niet standaard een berghok, kelder, zolder of de binnenkant van een schuur mee. Indien dit wel gewenst is, kan dit aangegeven worden bij de fotograaf of makelaar. De ruimte dient dan wel schoon en opgeruimd te zijn.

Waar moet je rekening mee houden wanneer er 360 graden foto’s of video’s worden gemaakt?
Bij het maken van 360 graden materiaal filmen we per verdieping. Dit houdt in dat we bijvoorbeeld de benedenverdieping aan één stuk door filmen. Houd er dus rekening mee dat spullen niet achter deuren worden neergezet, want dan komen deze alsnog in beeld. Ook is het niet handig wanneer spullen van kamer naar kamer geschoven moeten worden.

Hieronder vind je een aantal algemene tips & tricks.

Voldoende lichtinval
- Doe de gordijnen open, rolluiken omhoog en de ramen dicht. Zorg er ook voor dat deuren zonder glaswerk dicht zijn tijdens het fotograferen.
- Doe alle lampen aan en controleer of deze allemaal werken.
- Haal de vensterbanken zoveel mogelijk leeg om het zicht naar buiten niet te belemmeren.
 Zibber woningfotografie tips & tricks Borsbeek, België 
Zibber woningfotografie tips & tricks Borsbeek, België

Het weghalen van overbodige spullen
- Berg losse spullen zoals afstandsbedieningen, post, tijdschriften, kleding en speelgoed op. Dit kan bijvoorbeeld in manden of kratten zodat deze snel te verplaatst kunnen worden.
- Verwijder persoonlijke spullen en haal zoveel mogelijk herkenbare familiefoto’s uit het zicht.
- Zorg dat er niet teveel jassen of kledingstukken aan kapstokken hangen, maximaal 2 stuks. Meer ziet er vaak rommelig uit.

Werken met frisse kleuren
- Zorg voor een frisse indruk: afstoffen, poetsen, stofzuigen, dweilen, ramen lappen etc. Doe dit ruim voordat de fotograaf aanwezig is, zodat de oppervlakken droog zijn. Hetzelfde geldt voor (muur)verf.
- Koop eventueel vers, kleurrijk fruit en/of bloemen voor een huiselijke sfeer.

Zibber woningfotografie tips & tricks Antwerpen, België

Zibber woningfotografie tips & tricks Zwijnaarde, België

Voldoende vloer zichtbaar
- Verwijder (deur)matten uit het zicht.
- Haal vuilnisbakken, kabels, benches, kattenbakken en andere accessoires tijdelijk weg.

Meer tips?
In de checklist ‘tips & tricks voor het beste resultaat’ staan per ruimte handige opruimtips. Waar je op moet letten in de woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, toiletruimte en het exterieur kun je hier rustig bekijken. Ben jij van plan om je huis te verkopen en heb je laatst een afspraak gemaakt? Dan heb je de tips & tricks als het goed is al van ons ontvangen per mail.

Heb je een afspraak gemaakt en wil je deze annuleren of verzetten?
Het kan natuurlijk voorkomen dat je onverhoopt een gemaakte afspraak moet annuleren of verplaatsen. Wij vragen je dit minstens 48 uur van te voren aan te geven. Dit kan telefonisch tijdens kantooruren, op: 03 303 71 66.

Meer weten over Zibber vastgoedfotografie? Bekijk dan deze pagina.
 

Zibber Checklist: tips & tricks

Ben jij van plan om je huis te verkopen en heb je nog geen afspraak gemaakt omdat je wilt weten wat er allemaal bij komt kijken? Download dan hier onze Zibber checklist.

Download Checklist

Ontvang de nieuwste blogs in je mailbox

*

Je schrijft je in voor blog updates en Zibber mag deze updates sturen per e-mail. Meer informatie over uitschrijven, hoe wij omgaan met privacy en hoe wij jouw privacy beschermen, lees je in onze privacyverklaring.

Laura Steenmetz

Ik ben Content Marketeer bij Zibber en zorg ervoor dat handige, interessante en educatieve informatie voor woningmakelaars naar buiten wordt gebracht. Storytelling met Serious Impact via onze website, blogartikelen en social media kanalen. Blijf op de hoogte van alle ins en outs in de vastgoed en makelaardij branche met de Zibber Blog.

Gerelateerde blogs

WoningfotografieLeestijd 2 min
Hoogtefotografie: vastgoed beter verkopen, op hoog niveau.

Zibber organiseert hoogtefotografie met een fotomast tot wel 8 meter hoog. Je huis én de omgeving komen...

Laura Steenmetz

Op 04-02-2019

WoningfotografieLeestijd 2 min
Tips om jouw woningaanbod te promoten op Facebook & Instagram.

Tijdens het Boost With Facebook Event afgelopen week, hebben we een hoop social media tips opgedaan....

Laura Steenmetz

Op 04-02-2019

WoningfotografieLeestijd 2 min
Interview: Fotografe Shana aan het woord.

Dat Shana haar beroep met veel passie en plezier uitoefent, wordt al snel duidelijk in dit interview....

Laura Steenmetz

Op 04-02-2019