Klantenservice

Openingstijden

Maandag 08:30 - 17:00
Dinsdag 08:30 - 17:00
Woensdag 08:30 - 17:00
Donderdag 08:30 - 17:00
Vrijdag 08:30 - 15:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Terug naar blog
Woningpresentatie

Wat zijn de voordelen van een complete woningpresentatie van Zibber?

Laura Steenmetz

| Op 09-09-2019

| 2 min

Een woningpresentatie, wat wil dat nu eigenlijk zeggen? Het is een overkoepelende term die in het vastgoed gebruikt wordt om verschillende mediaproducten te bundelen en vermarkten. Waarom zou je een woningpresentatie uitbesteden? Wat zijn de voordelen daarvan?

In dit blogartikel lees je meer over de voordelen die het uitbesteden van een woningpresentatie met zich meebrengt en hoe Zibber haar klanten volledig wil ontzorgen.

Waarom uitbesteden?

Het kopen of verkopen van een woning is niet niks. Buiten het feit dat je de bewoners van een woning die je moet verkopen goed wilt begeleiden, komen er een hoop andere zaken bij kijken. Als makelaar kan het dan ook lastig zijn om alle woningen en bewoners evenveel aandacht te geven. Je moet - letterlijk - van alle markten thuis zijn. Het maken van de mediaproducten is iets wat je makkelijk kunt uitbesteden. Het geeft een stukje ruimte om te focussen op andere zaken, zoals het persoonlijke contact met de bewoners. 

Hieronder een aantal redenen waarom uitbesteden een goede optie kan zijn:

1. Professioneel beeldmateriaal zorgt voor een goede eerste indruk.
Potentiële kopers spenderen maar liefst 80% van hun tijd aan het bekijken van woningfoto’s en -video’s. Slechts 20% van de tijd wordt aan het lezen van de beschrijving van een woning besteed. Zorg er dus voor dat de woningfoto’s en -video’s kwalitatief goed én realistisch zijn. Je kunt maar één keer een eerste indruk geven. Deze eerste indruk kan een ‘go’ of ‘no go’ zijn om een bezichtiging aan te vragen.

2. Je houdt meer tijd over om de klant persoonlijke aandacht te geven.
Als makelaar moet je meerdere balletjes hooghouden. Je wilt de tijd kunnen nemen voor je klanten, en dat voor iedere klant. Je wilt je kunnen inleven en een juiste koper vinden voor een woning. Of een geschikte, nieuwe thuis kunnen aanbieden aan een andere klant. Met een externe partij kun je je volledig focussen op de core business en het menselijke aspect voorop zetten. Op die manier kun je jezelf wellicht onderscheiden van andere makelaars.

3. Zonder enige moeite meer variatie in woningfotografie.
Je wilt er zeker van zijn dat je het maximale uit de prijs kan halen en dus is een goede presentatie van het pand in dat opzicht heel belangrijk, ongeacht de grootte of waarde van het pand. Variatie in fotografie beelden kunnen daarbij helpen. Hoogtefotografie met mast, buitenfotografie en detailfotografie zijn hier goede voorbeelden van. Kies dus voor experts die getraind zijn om hiermee te werken.

Hoogtefotografie België Zibber


''ZOU JIJ GRAAG VOLLEDIG ONTZORGD WILLEN WORDEN?
Bekijk dan wat wij voor jou kunnen doen.''

4. Snelheid en kwaliteit genereren door experts.
Kies één partij die alle mediaproducten die jij wilt aanbieden ter beschikking heeft. Alleen daardoor word je echt ontzorgd. Snelheid en kwaliteit zijn daarbij niet onbelangrijk. Hoe sneller alle mediaproducten aangeleverd worden, hoe sneller de woning gepresenteerd kan worden. Wij werken dan ook met gespecialiseerde vastgoed fotografen en inmeters, per regio. Hierdoor zie je vaak dezelfde gezichten en heb je nauw contact met onze professionals.

Wij vinden het persoonlijke aspect minstens net zo belangrijk als het professionele aspect. Je kunt er dan ook op vertrouwen dat al onze experts om kunnen gaan met lastige situaties (denk aan een scheiding, rouw, etc.).

5. Promoot een woning online en op social.
Het ultieme doel voor de makelaar is de juiste koper voor het juiste huis vinden. Online platformen, die naast de bekende immo-websites steeds populairder worden, zijn social media platformen. Via Facebook en Instagram kun je het publiek bereiken dat je zou willen bereiken. Promoot mooie beelden of een geschikte (korte) video als sneak peek. Op die manier maak je potentiële kopers ‘warm’ voor jouw woningaanbod. Via deze kanalen kun je ook makkelijk een woning promoten onder een bepaalde doelgroep.

6. Onze Customer Support staat altijd voor je klaar.
Jij hebt het druk en dat weten wij maar al te goed. Vandaar dat je ons Customer Support team eenvoudig via verschillende manieren kunt contacteren: telefonisch, per mail of via de chat op onze website. Op die manier krijg je altijd snel antwoord op een vraag en kun je je richten op belangrijkere zaken.

Customer Support Zibber België

Meer informatie of woningpresentaties vind je hier.

Zibber Trustpilot

Je bent in goed gezelschap bij Zibber. Wij leveren alle content die jij nodig hebt om jouw woningen goed én snel op de markt te zetten. Geen wonder dat veel succesvolle makelaars voor Zibber kiezen. Bekijk wat klanten zeggen over een samenwerking met Zibber.

Bekijk de reviews

Ontvang de nieuwste blogs in je mailbox

*

Je schrijft je in voor blog updates en Zibber mag deze updates sturen per e-mail. Meer informatie over uitschrijven, hoe wij omgaan met privacy en hoe wij jouw privacy beschermen, lees je in onze privacyverklaring.

Laura Steenmetz

Ik ben Content Marketeer bij Zibber en zorg ervoor dat handige, interessante en educatieve informatie voor woningmakelaars naar buiten wordt gebracht. Storytelling met Serious Impact via onze website, blogartikelen en social media kanalen. Blijf op de hoogte van alle ins en outs in de vastgoed en makelaardij branche met de Zibber Blog.

Gerelateerde blogs

WoningpresentatieLeestijd 2 min
Vastgoed beter verkopen? Vastgoedpresentatie werkt ook voor bescheiden woningen.

Om je vastgoed te verkopen zet je alles op alles. Maar waarom zou je méér uit de kast halen voor grote...

Laura Steenmetz

Op 09-09-2019

WoningpresentatieLeestijd 2 min
Creatief op social media: 10 handige apps.

Hoe laat je jouw content opvallen? Vrijwel elke organisatie is tegenwoordig online actief: website, webshop,...

Laura Steenmetz

Op 09-09-2019

WoningpresentatieLeestijd 2 min
5 dingen die elke vastgoedmakelaar vandaag moet kunnen.

Als vastgoedmakelaar ben je al lang een pak meer dan alleen maar een vastgoedmakelaar. Vroeger stond...

Laura Steenmetz

Op 09-09-2019