Creatief op social media: 10 handige apps.

Hoe laat je jouw content opvallen? Vrijwel elke organisatie is tegenwoordig online actief: website, webshop, ... Steeds meer organisaties wagen zich aan social media. Er wordt veel tijd gestoken in het maken van content. Hoe zorg je ervoor dat je onderscheidend genoeg bent, zodat jouw content opvalt?

Het is zonde wanneer je content niet bekeken wordt, simpelweg omdat het niet blijft ‘plakken’ bij de kijkers. In dit blogartikel zullen we met jullie delen hoe je creatief kunt zijn met je mobiele telefoon. Bijvoorbeeld: Welke apps kun je gebruiken om jouw content op te leuken? Boost your content!

Creatief op Social Media - 10 handige apps


AAN DE SLAG MET CONTENT...

Bij het maken van inhoud, oftewel content, dien je in je bedrijf te duiken. Een aantal vragen en de antwoorden daarop, maken het gemakkelijker op content te bedenken en te creëren:

 1. Hoe zou je je bedrijf omschrijven aan een vriend?
  Wij zijn een traditioneel kantoor. En wij zijn er voor iedereen die zijn huis wil verkopen in de omgeving van Antwerpen.
 2. Wat maakt je bedrijf uniek?
  Persoonlijke aandacht en tijd voor onze klanten.
 3. Wie zijn je klanten als mensen?
  Klant 1: jonge gezinnen met kinderen;
  Klant 2: gezin zonder kinderen;
  Klant 3: echtparen die bijna met pensioen gaan; etc.
 4. Wat wil je ze vertellen over je product/service?
  Dat door onze professionele aanpak, hun huis snel en voor een goede prijs verkocht wordt.
 5. Wat is het doel van de advertentie?
  - Nieuwe vestiging die wordt geopend in Antwerpen.
  - Aandacht vragen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wanneer je bovenstaande vragen hebt beantwoord, kun je gaan nadenken hoe je dit wilt weergeven. Content kun je eenvoudig creëren op je mobiele telefoon. Je wilt het liefste dat de kijkers stoppen met scrollen, omdat jouw content de aandacht trekt. Het is dan ook belangrijk dat je content maakt die aansluit op de doelgroep én gemaakt is om via de mobiele telefoon te bekijken. Na het creëren van je content kun je deze het beste vooruit inplannen, zodat je herhaaldelijk actief blijft. Hieronder een aantal apps die je kunnen helpen bij het maken van content.

10 HANDIGE APPS

Heb je al ideeën of informatie die je als content kunt gebruiken, maar weet je eigenlijk niet zo goed hoe je deze creatief in kan zetten? Dan zijn hier een aantal verschillende tools die vanaf je mobiele telefoon te gebruiken zijn. Bewerk foto’s, maak video’s van stilstaande beelden, gebruik templates speciaal gemaakt voor Instagram Stories, maak gebruik van stickers, teksten en giphy’s.

Let op: alle onderstaande apps zijn compatibel met iOS en Android. Klik op de afbeelding of app-naam om de app te bekijken of te downloaden in de App Store.

1. Adobe Photoshop Mix
Snij eenvoudig afbeeldingen bij en combineer ze.

Adobe Photoshop Mix

2. Adobe Spark Post
Transformeer foto’s met ontwerp- en animatie sjablonen.

Adobe Spark Post

3. Unfold
Maak verhalen met meerdere foto’s.
Bijv. Maak een creatieve collage van verschillende woning foto's. Details foto's lenen zich hier ook goed voor. Plaats deze vervolgens op je Instagram Story als sneak peek.

Unfold

4. Ripl
Plaats bewegende sjablonen over je foto’s.
Bijv. Zet een bewegende sticker met de tekst 'te koop' of 'bezichtig nu' over een woning foto heen. Op deze manier trek je net even iets meer de aandacht.

Ripl

5. Plotaverse
Voeg beweging toe aan stilstaande afbeeldingen.

Plotaverse

6. Facebook advertentiebeheer
Manage en beheer Facebook advertenties.

Facebook Advertentiebeheer

7. Videoshop
Combineer foto’s en video’s, experimenteer met stop-motion, pas de grootte van video’s aan en bewerk ze.
Bijv. Heb je een woning video gemaakt, maar wil je deze opleuken met muziek of tekst? Je hoeft geen ware editor te zijn. Met deze app kan een kind de was doen. ;)

Videoshop

8. MOJO
Maak verhalen van video sjablonen.

Mojo

9. Quik
Animeer je foto’s op muziek.

Quik

10. Boomerang
Maak korte video’s met continu herhaalde beelden.

Boomerang

Bonus: een app die jullie allemaal al wel kennen: Instagram Stories
Maak ‘Daily’ Stories voor je volgers. Voeg teksten, stickers, bewegende giphy’s toe aan je foto’s of video’s.

Instagram Stories

Wil je meer weten over deze verschillende apps of meer ideeën opdoen? Ga dan naar de Mobile Studio van Facebook en bekijk daar welke opties er nog meer zijn.

Last but not least: om goede foto’s met je telefoon te kunnen maken, is deze simpele gadget een goed hulpje. Een klein statief dat je eenvoudig met één hand kunt vasthouden. Hierdoor kan je gemakkelijk, zonder moeite foto’s maken die écht recht zijn en vaste videobeelden schieten.

 

Story Zibber
Handige tools voor makelaars

Handige tools om tijd te besparen, meer overzicht te krijgen en stress te verminderen? Bekijk dan de 9 gratis tools voor makelaars. Succes!  

Bekijk algemene tools!

Onderwerp: